Ro.aliment impreuna cu asociatiile de profil vine in sprijinul producatorilor de alimente si de suplimente din Romania organizand cea de-a 4-a editie a seminarului informativ „ESE – Etichetare.Siguranta.Etica”,

Evenimentul va avea loc in zilele de 14-15 noiembrie la Hotel Capital Plaza.

 

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a doua zile, una dedicata industriei alimentare si una dedicata suplimentelor alimentare si este organizat in colaborare cu ANSVSA, IBA Bucuresti, asociatiile de profil: APRIL, ARC, PRISA, APAR, ROMALIMENTA, ROMPAN, OIPMA.

Organizatorii ofera o reducere la inscriere de 10% din taxa de participare pentru membriiRAC

INVITAT SPECIAL CESARE VARALLO, avocat italian specializat în domeniul litigiilor și consultanței in domeniul industriei alimentare din Europene, Vicepreședinte – Business and Regulatory Affairs.

  • Cum sa evitati retragetrea de la raft a produselor;
  • Cum sa evitati re-etichetarea produselor;
  • Cum sa evitati amenzile usturatoare pe motiv de necunoastere temeinica a legislatiei;
  • Cum sa traducem corect eticheta pentru a nu lasa loc de interpretare;

Afla ce este corect si ce nu este corect pentru eticheta ta! 

Participand la ESE 2019 vei putea afla LIVE ce este corect si ce nu pe eticheta produsului tau. Veniti cu eticheta la ESE 2019 si invitatii Cristian POPA si Cesare Varallo o vor analiza si va vor oferi informatiile de care aveti nevoie.

Etichetarea corecta a suplimentelor alimentare 

– Cristian POPA va prezenta felul in care trebuie gandita o eticheta pentru a fi in conformitate cu legislatia in vigoare.

ZIUA 1 – 14 NOIEMBRIE

9:00-9:30 Primirea participantilor – Wellcome coffee

9:30-11:30 Sesiune I  

  • Direct de la ANPC: lamuriri despre legislatie si proceduri de control | Paul Anghel – Director General ANPC
  • Bunele practici pentru reducerea contaminarii chimice a alimentelor | Simona Radulescu ANSVSA
  • Nutriscore – trend sau necesitate | Georgiana Jelescu NSF Romania
  • Film prezentare compania Biotrend – 5 minute
  • Limita de acizi grasi trans-nesaturati in alimente – obligativitatea ar putea intra in vigoare din 2021 | Cristian POPA

11:30-12:00 Pauza de cafea

12:00-13:30 Sesiune II 

  • Etichetarea locului de proveniență – noutati si evolutie, Reg. 775/2018 | Av. Cesare Varallo
  • Aditivii alimentari, legislatie generala si etichetare; Dioxidul de titan: un aditiv periculos?
    | Corina Zugravu INSP
  • Sistem digital pentru managementul calitatii si controlul sigurantei alimentare | TESTO Romania
  • Q&A – raspunsuri la intrebari trimise pe email de catre participanti | Cristian Popa & Cesare Varallo

Pranz 13:30-14:30

14:30-16:00 Sesiune III 

DEBATE: Este termenul de valabilitate dusmanul risipei alimentare? INVITATI: Dorin Cojocaru, invitat MADR, Sorin Iorga IBA Bucuresti, Cristian POPA, Cesare Varallo

  • Afla ce este corect si ce nu pe eticheta ta | Cristian Popa
  • Miturile reciclabilitatii ambalajelor | Remus Rogoz, Sudpack
  • DOP si IGT insemne pe eticheta pentru produse premium? Cum se obtin? | Dana POP
  • Eco-etichetarea – noutati, perspective, control; Noua legislatie europeana pentru produse organice, aplicabila din 2021 | Cesare Varallo

ZIUA 2 – 15 NOIEMBRIE

9:00-9:30 Primirea participantilor – Wellcome coffee

9:30-11:30 Sesiune I 

  • Direct de la ANPC: lamuriri despre legislatie si proceduri de control in cazul suplimentelor alimentare | Paul Anghel – Director General ANPC
  • Practici frauduloase in domeniul suplimentelor alimentare | Monica Neagu ANSVSA
  • Completare la prezentarea doamnei Monica Neagu – ANSVSA: “Cazuri concrete de frauda identificate la suplimentele alimentare” | CS II dr. Tatiana Onisei, sef serviciu SNPMAPS
  • Q&A – sesiune de intrebari si raspunsuri | raspunde Cristian Popa & Cesare Varallo

11:30-12:00 Pauza de cafea

12:00-13:30 Sesiune II 

  • Etichetarea corecta a suplimentelor alimentare – mini curs | Cristian Popa
  • Modalitati de introducere pe piata a alimentelor medicale | Gabriela Garban INSP Timisoara
  • Noutati legislative pentru alimentele pentru sportivi | Gabriela Garban INSP Timisoara
  • Artificii inselatoare utilizate in comunicarea comerciala catre consumator | Gerald Filip Flintoaca , Board RAC,  PRISA

13:30-14:30 Pranz

FORMULAR DE INSCRIERE ESE 2019 

PROGRAM SI TEMATICA ESE 2019

 

Mai multe detalii pe situl Roaliment.ro sau la dna. Claudia Bocean