Romania deține președinția UE în acest an, iar subiectul suplimentelor alimentare este unul de maxim interes pentru UE.

În acest context PRISA și PRIAevents, organizează conferința Food Supplements in the European Union în data de 12 iunie 2019, începând cu ora 8,30, eveniment în cadrul căruia vor fi dezbătute teme actuale, de interes, alături de toți cei implicați, privind reglementarea suplimentelor alimentare și anume: utilizarea mențiunilor de sănătate aprobate de către Comisia Europeană pe baza avizului EFSA, atât în România cât și la nivel european; mențiunile de sănătate privind botanicele – status și utilizare pe etichetele și în comunicarea comercială a suplimentelor alimentare.a

Vor fi dezbatute subiectele Alimente noi – status și implementare atât în România cât și în alte țări, dar și statusul legii suplimentelor alimentare în Romania și armonizarea cu legislația europeană (stabilirea dozelor maxime de vitamime și minerale utilizate în suplimente alimentare, armonizarea listei de botanice cu lista de BELFRIT și alte liste europene, recunoașterea mutuală privind domeniul suplimentelor alimentare în Romania ca membru al Uniunii Europene, ingrediente ce se regăsesc în medicamente și suplimente alimentare).

De la acest eveniment nu vor lipsi reprezentanți ai companiilor farmaceutice, al celor care produc suplimente alimentare, reprezentanți ai autorităților europene, dar și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Senatului și Camerei Deputaților, Europarlamentari, asociații ale pacienților, medici, farmaciști și asociații ale acestora, companii din zona de consultanță juridică, publicitate, reprezentanți din spitale de stat și private și reprezentanți ai mass mediei.

Sănătatea și informarea publicului despre beneficiile suplimentelor alimentare și despre dispozitivele medicale sunt extrem de importante, de aceea, in cadrul acestei dezbateri ne propunem sa analizam pasii facuti de anul trecut pană in prezent. Vom evidenția noi reglementări sau legislatie nouă, pentru a semnala posibile abateri grave de la norme și pentru a putea informa cât mai bine pe actorii implicați în piața din România.

În cadrul Food Supplements in the European Union: Present and Future veți avea ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu din România dar și din alte tări ale UE, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul acestuia să putem impărtăsi idei, solutii si propuneri.

Food Supplements in the European Union: Present and Future face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu.

Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare- PRISA – înființat în anul 2000 ca prima asociație în domeniul suplimentelor alimentare, este un partener activ al instituțiilor statului și membru al unor organizații internaționale: Food Supplements Europe (FSE), Internațional Alliance of Dietary/Food Supplement Association (IADSA), ca si membru RAC.

Sănătatea și informarea publicului despre beneficiile suplimentelor alimentare sunt extrem de importante, de aceea, in cadrul acestei dezbateri vor fi analizati pasii facuti de anul trecut pană in prezent. Se vor evidenția noi reglementări sau legislatie nouă, pentru a semnala posibile abateri grave de la norme și pentru a putea informa cât mai bine pe actorii implicați în piața din România.

În cadrul FOOD SUPPLEMENTS IN THE EUROPEAN UNION: PRESENT AND FUTURE veți avea ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu din România dar și din alte țări UE, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul acestuia să putem impărtăși idei, solutii și propuneri.

Lectorii invitați sunt:

  • Rodica NASSAR – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății;
  • Laszlo ATTILA – Președinte, Comisia pentru Sănătate, Senatul României,
  • Florin BUICU - Președintele Comisiei pentru Sănătate, Camera Deputatilor,
  • Dr. Gerald FLINTOACA-FILIP – Secretar General, PRISA,
  • Dr. Valeriu CURTUI – coordonatorul departamentului de nutritie al Autoritatii Europene pentru Siguranţă Alimentară (EFSA),
  • Patrick COOPENS - Director Regulatory & Scientific Affairs, Food Supplements Europe (FSE),
  • Martina SIMOVA – Presedinte CASP (The Czech Association of Special Foods),
  • Dr. Gabriela GARBAN – CRSP, expert al INSP pentru suplimente alimentare si alimente cu adaos de vitamine, minerale si alte substante,
  • Marius PÎRVU - Presedinte ANPC și un invitat din cadrul European Commission, DG Health and Consumers.

Conferința va fi modertă de către  Dr. Gerald FLINTOACA-FILIP – Secretar General, PRISA, membru al Consiliului Director RAC.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului FS in EU, ce va avea loc la Hotel Sheraton,  puteți găsi la link: priaevents.ro

Pentru inscrieri accesati linkul