Bucuresti, 7 Aprilie 2016

IAB Romania lanseaza astazi IAB Academy, un program educational destinat dezvoltarii cunostintelor profesionistilor din domeniul publicitatii online prin transmiterea de know-how, atat la nivel teoretic cat si aplicat. Scopul sau este de a ajuta participantii sa inteleaga rolul marketingului digital in strategia de comunicare generala, utilizarea canalelor si a tehnologiilor disponibile in mediul digital pentru atingerea obiectivelor propuse si managementul intregului proces de comunicare de in spatiul digital.

Programul este impartit in 2 module. Participarea se poate face atat la un modul intreg cat si la fiecare curs, luat separat.

IAB Academy este recomandat si este util:

- antreprenorilor care doresc sa implementeze cat mai bine strategia de prezenta in mediul digital si sa valorifice beneficiile acestui mediu pentru afacerea proprie (fie ca este vorba despre un magazin online, sau alt tip de afacere cu prezenta in mediul offline),
-seniorilor din media si marketing - atat din cadrul agentiilor cat si din partea advertiserilor-ce doresc sa isi structureze si completeze cunostintele de comunicare digitala,
- reprezentantilor IMM-urilor care doresc sa inteleaga mediul digital si sa asigure o prezenta constanta si coerenta a companiei in mediul digital
- marketing managerilor, responsabililor de brand, strategistilor din cadrul companiilor - persoane care doresc sa valorifice mai bine mediul digital si oportunitatile sale pentru atingerea obiectivelor, care doresc sa isi consolideze intelegerea termenilor tehnici specifici si care doresc sa aiba un dialog mai eficient cu agentiile si alti intermediari din lantul de comunicare.

Curricula este aprobata si verificata de IAB Europe. Trainerii si cursurile sunt monitorizati/te constant de catre IAB Europe. Prin aceasta certificare absolventii acestui program, fie ca opteaza pentru modulul I sau pentru oricare din cursurile modulului II, sunt asigurati de faptul ca, oriunde in Europa, unde exista o filiala IAB, cunostintele si competentele dobandite sunt recunoscute international.

IAB Academy reprezinta materializarea unuia dintre cele mai importante obiective ale asociatiei: formarea viitorilor specialisti in comunicarea digitala dar si furnizarea de know-how aplicat si informarea in legatura cu tendintele internationale a specialistilor cu experienta in domeniu. IAB Academy este un concept international, cu programa certificata de IAB Europe, asigurand astfel participantii de importanta si greutatea Europeana a diplomei obtinute. Pentru noi, ca asociatie a industriei, cel mai important aspect al acestui program este know-how-ul pe care cursantii nostri il vor dobandi!” declara Ioana Anescu, Director Executiv al IAB Romania.

In cadrul IAB Academy este disponibil un program de finantare a unui numar de locuri pentru modulul de baza sub numele de BURSA IAB Academy.

Aparitia internetului a schimbat lumea. Si poate ca acest internet este cel mai puternic simbol al libertatii individului. Asa cum oamenii au nevoie sa inteleaga toate aspectele libertatii ca sa se bucure de ea, IAB Academy isi propune sa ajute pe cei cu spirit tanar sa inteleaga comunicarea pe internet ca sa devina acei specialisti echilibrati si deschisi la minte de care este atata nevoie acum” declara Calin Rotarus, owner BCCR si Coordonator de proiect IAB Academy.

Prin intermediul BURSEI IAB, dar nu numai, programul IAB Academy se adreseaza si:

- juniorilor si/sau internilor din agentii de publicitate sau din departamentele de marketing, strategie si branding ale advertiserilor (clientilor),
- juniorilor din orice tip de companie cu profil digital, absolventilor, masteranzilor sau celor aflati la inceput de cariera care isi doresc sa lucreze in marketing si comunicare online.

Beneficii ale participarii la IAB Academy:

Conceperea unei strategii de comunicare online
Armonizarea sa cu strategia generala de marketing si business
Comunicarea eficienta si constructivacu agentiile, furnizorii de media si servicii online


Trainerii IAB Academy sunt specialisti cu experienta vasta atat in domeniul comunicarii online cat si in domeniul predarii si sustinerii de seminarii in acest domeniu. Printre ei amintim: Doru Panaitescu, Robert Anghel, Ionut Oprea, Alin Popescu, Cristi Ignat, Vasile Hodorogea, Calin Rotarus si altii.

Cursurile vor avea loc saptamanal in perioada 15 aprilie - 17 iunie.
Detalii pe:iab-romania.ro