Va invitam la conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity, aflată la a 5-a editie aniversară.

Evenimentul va avea loc la sala ARCUB, în data de 27 ianuarie 2020, începând cu ora 9,30.

Fiind ediție aniversară, organizatorii au pregatit momente cheie cum ar fi decernarea premiilor pentru cei care au avut o preocupare deosebită pentru respectarea unor principii sănătoase privind publicitatea medicamentelor si a dispozitivelor medicale, precum și a suplimenteleor alimentare și a dermato-cosmeticelor. 

În cadrul conferinței vor fi dezbătute teme actuale, de interes pentru sistemul sanitar, precum: legea publicității la medicamente și dispozitive medicale, codurile de conduită ale industriei, codul etic pentru marketingul în industria medicamentelor, rolul autoritatilor de reglementare, al societăților profesionale, al lanțurilor farmaceutice, reglementarea publicității suplimentelor alimentare, reglementarea publicității dermatocosmeticelor; de asemenea, rolul mass media dar și al rețelelor sociale vor fi teme ce vor fi abordate în cadrul acestui eveniment.

Sănătatea și informarea publicului despre medicamente, dispozitive medicale sunt extrem de importante.
Și anul acesta organizatorii acorda atenție deosebită temelor legate de conduita etică în industria farmaceutică și despre conduita etică a sistemului sanitar – medici, pacienți, manageri de spitale, autorități. 

În cadrul acestei ediții, organizatorii isi propun sa aduca studii de caz, exemple despre publicitatea la medicamente, suplimente alimentare, dispozitive medicale si dermatocosmetice in audiovizual. Statisticile spun că, în fiecare zi, spoturile industriei farmaceutice cumulează 23 de ore, pe cele 60 de canale media din România.

Scopul din spatele reglementărilor din publicitatea medicamentelor este: să încurajeze utilizarea rațională a medicamentelor, prin prezentarea obiectivă a acestora și fără a le exagera proprietățile; de a asigura că acestea sunt promovate corect în ceea ce privește beneficiile lor, fiind în acord cu informațiile enumerate în rezumatul caracteristicilor produsului; de a asigura că publicitatea medicamentelor nu este înșelătoare.

Scopul evenimentului este acela de a incuraja publicitatea şi promovarea medicamentelor în mod responsabil, etic şi la cel mai înalt standard, pentru asigurarea utilizarii în siguranţă a medicamentelor, indiferent de modul lor de eliberare, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

La conferința PRIA Drugs and Medicine Publicity vor fi prezenți reprezentanți din partea ANMDM, Administația Prezidențială, RAC, Comisia pentru Cultură a Parlamentului și reprezentați ai companiilor farmaceutice, ale celor care produc dispozitive medicale, dar și suplimente alimentare și dermato-cosmetice.

În cadrul PRIA Drugs and Medicine Publicity  vor interveni, printre alti speakeri de marca, Oana Cociasu, Presedinte RAC, MedicOne, si Gerald Filip Flintoaca, Membru al Consiliului Director al RAC, Secretar General al PRISA.

PRIA Drugs and Medicine Publicity face parte din seria conferinţelor organizate de PRIAevents care aduc în atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass - media. 

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Drugs and Medicine Publicity ca şi modalități de înscriere puteți găsi pe situl evenimentului: www.priaevents.ro