Romanian Advertising Council, organizația de autoreglementare a industriei de publicitate din România, aniversează anul acesta 20 de ani de activitate.

Your browser does not support the video tag.

Pentru a marca momentul, marți, 24 septembrie, a avut loc Gala aniversară RAC 20 ani, eveniment ce a reunit parteneri locali și internaționali, experți internaționali în domeniul autoreglementării în publicitate, alături de specialiști RAC. Împreună, am trecut în revistă momentele cheie din cei 20 de ani de formalizat și arbitrat etica în comunicare comercială, în cadrul unei seri găzduite de Andi Moisescu, la Stejarii Country Club.

Încă de la înființare, RAC a urmărit dezvoltarea activității publicitare în România, crearea și dezvoltarea unui sistem etic de autocontrol în domeniul publicității, în spiritul concurenței loiale, care să asigure protecția consumatorilor și interesul public general.

Pentru a-și îndeplini misiunea, RAC a formulat un Cod de Etică în Publicitate și veghează la respectarea lui, astfel încât campaniile de comunicare să fie oneste, decente, legale și conforme cu ceea ce se oferă consumatorului. Acest lucru a fost posibil doar alături de partenerii săi, iar de-a lungul timpului, RAC a dezvoltat parteneriate și protocoale de lungă durată cu instituții precum: Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Autoritatea pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Ministerul Finanţelor, Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare (PRISA), Interactive Advertising Bureau (IAB), International Advertising Association (IAA) și cu diverse asociații din domeniul sănătății.

"Autoreglementarea în publicitate are o influență pozitivă din ce în ce mai vizibilă, iar industria se arată stabilă din perspectiva respectării principiilor comunicării comerciale, așa cum sunt formulate în Codul RAC. Anul acesta este unul aniversar, se împlinesc 20 de ani de când reprezentăm autoreglementarea în comunicarea comercială din România, iar toate acțiunile noastre de până acum vor culmina cu un eveniment aniversar, la care ne vom bucura de prezența unor invitați și speakeri de renume din rețeaua-mamă europeană (European Alliance of Advertising Standards - EASA), adevărați experți internaționali în autoreglementarea din domeniul publicității", a declarat Oana Cociașu (Președinte al Consiliului Român pentru Publicitate).

 

Pentru detalii  - office@rac.ro