Madrid, 7 Octombrie 2022

Cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Alianței Europene pentru Standarde in Publicitate (EASA), membrii EASA din industria de publicitate, companiile digitale pure-play și organismele autoreglementare  au semnat o declarație compusă din cinci angajamente prin care își reafirmă angajamentele colective și le stabilesc pe cele noi care să mențină și să dezvolte o autoreglementare eficientă și independență a publicității in piețele europene, în conformitate cu principiile enunțate în Carta EASA. Pentru a asigura un nivel ridicat de protecție a consumatorilor și o încredere justificată în publicitate în beneficiul tuturor părților interesate și al societății, membrii EASA susțin cu fermitate - Autoreglementarea publicitații - , adesea împreună cu măsuri legale de sprijin.

Reprezentanți ai guvernului spaniol și ai Comisiei Europene au participat la ceremonia de semnare și au avut intervenții. În primul rând, Rafael Escudero Alday, Secretarul General pentru protecția consumatorilor și jocuri de noroc, s-a adresat audienței. Discursurile principale au fost susținute de María Ángeles Benítez Salas, directorul Reprezentanței Comisiei Europene în Spania, și de Ana Gallego Torres, Directorul General al DG Justiție și Consumatori.

Prin semnarea declarației, membrii EASA se angajează să promoveze autoreglementarea publicității colective cu finanțare solidă; promovarea autoreglementării publicității bazate pe tehnologie; sprijinirea autoreglementării publicitare independente și local; permiterea unei abordări europene comune; susținerea autoreglementării publicitare receptivă, incluzivă, eficientă și agilă, precum și promovarea autoreglementării în colaborare a publicității. Pentru a se asigura că angajamentele menționate mai sus sunt îndeplinite, EASA va servi drept forum și punct focal unde membrii pot împărtăși idei, dezvolta soluții și pot colabora cu părțile interesate relevante, organizații non-membre, societatea civilă și mediul academic.

Charo Fernando Magarzo, președintele EASA, a declarat: „Pentru cea de-a 30-a aniversare, nu am vrut să ne lăsăm pe lauri privind în urmă la realizările noastre trecute, ci am vrut să privim cu un ochi critic și ambițios spre viitor, punând bazele evoluției pentru următorii ani în autoreglementarea publicității pentru a ne asigura că aceasta rămâne relevantă și utilă pentru industrie, pentru cetățeni și pentru societate în general. În același timp, ne angajăm într-un rol mai activ fața de EASA și SRO în sprijinirea poziționării publicității ca forță a binelui în promovarea valorilor sociale, cum ar fi: sustenabilitatea mediului inconjurător, incluziunea, diversitatea etc., ca răspuns la provocările cu care ne confruntăm ca societate.”


"Sunt încântat! Declarația de astăzi este o piatră de hotar pentru EASA. Nu numai că demonstrează credința puternică a membrilor noștri în valorile care stau la baza autoreglementării, cum ar fi exhaustivitatea, independența și colaborarea, dar pune bazele pentru viitor, deschizând calea pentru prezența în continuare a digitalului, fie în calitate de membru al Alianței sau ca instrumente utilizate”, a declarat Lucas Boudet, Director General al EASA.  

European Advertising Standards Alliance (EASA) este singura voce autoritară în problemele de autoreglementare a publicității în Europa.

Site: easa-alliance.org

Pentru de presă vă rugăm să contactați:

Estere Upmace
Communications Officer
estere.upmace@easa-alliance.org
communications@easa-alliance.org