Cu ocazia Conferinței anuale a Consiliului Internațional pentru Auto-Reglementare în Publicitate ICAS, Guy Parker, Directorul executiv al ASA din UK, a fost reales Președinte pentru un al doilea mandat, până în aprilie 2025. Guy Parker va fi susținut de un Comitet Executiv extins a cărui prioritate va fi consolidarea și creșterea ICAS, precum și creșterea promovării programelor de autoreglementare eficiente în publicitate ca o modalitate de a asigura practici de marketing responsabile la nivel mondial.

Lansată ca organizație independentă în octombrie 2016, ICAS este o platformă globală care promovează publicitatea responsabilă prin autoreglementarea eficientă a publicității. Acesta reunește o rețea de organizații de autoreglementare in publicitate (SRO) din Africa, Asia-Pacific, Europa și America de Nord și de Sud, precum și asociații mondiale care reprezintă industria de publicitate (WFA, IAA, EPC, WOO) și experți în publicitate globală și legislatie specifica marketingului (GALA).

La Adunarea Generală Anuală care a avut loc la Istanbul pe 25 aprilie 2023, membrii ICAS l-au reales pe Guy Parker ca președinte pentru un al doilea mandat. Guy Parker este Directorul executiv al Advertising Standards Authority din Marea Britanie. Responsabil cu derularea strategiei ASA de a creste impactul online, el supraveghează toate funcțiile sistemului ASA. Dl. Parker este, de asemenea, membru al consiliului de administrație și al Comitetului executiv al Alianței Europene pentru Standarde de Publicitate, membru al consiliului de reglementare al Autorității de Reglementare pentru Strângere de Fonduri și membru al Comitetului de Standarde al Autorității de Reglementare a Strângerii de Fonduri.

Sub conducerea lui Parker, ICAS a crescut și a consolidat membrii asociatiei, în special în ceea ce priveste Asia și Europa, a stabilit relații externe puternice cu părțile interesate , cum ar fi organismele ONU și OECD și a sporit cu succes eforturile de advocacy la nivel global. În timpul mandatului său, ICAS a lansat Carta, a dezvoltat Global Guidance on Environmental Claims pentru Federația Mondială a Advertiserilor și a stabilit un cadru pentru un parteneriat durabil între platforme și SRO.

`Sunt încântat să pot continua să dezvolt realizările ultimilor câțiva ani în timp ce implementez o viziune pe termen mai lung pentru ICAS împreună cu membrii noștri. În următorii ani, vom creste rolul autoreglementării în publicitate, ne vom concentra pe extinderea rețelei noastre, vom construi relații și mai bune cu părțile interesate și vom crește vizibilitatea ICAS și munca extraordinară a membrilor noștri. Ne așteaptă multe provocări, mai ales când vine vorba de publicitate online, dar ne vom continua munca pentru a ne asigura că publicitatea funcționează mai bine pentru toată lumea.`

Guy Parker va fi susținut de cei patru vicepreședinți și cei  nouă membri ai Comitetului Executiv, aleși și ei pentru un mandat de doi ani.

Vicepreședinții aleși sunt: ​​Stephan Loerke, CEO al World Federation of Advertisers, Hilary Souter, Chief Executive al ASA Noua Zeelandă, Manisha Kapoor, CEO al Advertising Standards Council of India și Mary Engle, EVP Policy la BBB National Programs în SUA.

RAC România este reprezentat în Consiliul  Director al ICAS de catre Laura Frunzeti, Director Executiv al Consiliului Român de Publicitate.

Link la componenta Board ICAS
Mai multe informatii aici