Câștigătorii premiilor EASA pentru Cele mai bune practici din 2022 au fost anunțați la Madrid in data de 7 octombrie.

Premiile EASA pentru bune practici sunt organizate pentru a evidenția munca depusă de organizațiile de autoreglementare pentru a dezvolta cele mai bune practici și a ridica statutul autoreglementării. De asemenea, premiile sunt menite să promoveze sistemul de autoreglementare a publicității în ansamblu. Anul acesta, ceremonia de premiere a avut loc odata cu Cina de gală a Conferintei EASA de la Madrid, pe 7 octombrie 2022.

      Membrii juriului au fost aleși dintre membrii profesiei și ai sectorului digital al EASA cu scopul de a evidenția rolul vital pe care îl joacă industria de publicitate în autoreglementare. Juriul din acest an reflectă diferitele componente ale ecosistemului de publicitate: agenți de publicitate, agenții, date și marketing, media OOH și pure-play digital.    Anul acesta, premiile acordate au recompensat inițiativele organismelor de autoreglementare membre ale EASA dupa cum urmeaza:

  • Platina – Stichting Reclame Code (SRC), Olanda – pentru instrumentul său AI de detectare a reclamelor  frauduloase online. 
  • Aur – Autoritatea pentru Standarde de Publicitate (ASA), Marea Britanie – Proiectul Criptomonedei.
  • Argint – AUTOCONTROL – Asociación para la Autorregulación de la Comunicación Comercial, Spania – Proiect educațional online gratuit. 
  • Bronz – Autoritatea de Reglementare a Publicității Profesionale (ARPP), Franța – Certificat de Influență Responsabilă    
  • Mențiune specială – Consiliul Roman pentru Publicitate (RAC), România – Proiectul Marca Etica 
  • Mențiune specială – Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK), Turcia – Proiect de monitorizare a publicitatii influencer online cu AI. 

In total 13 proiecte au fost depuse de catre opt organisme diferite de autoreglementare. Acestea au concurat pentru premiile EASA inmanate in acest an de Președintele juriului, domnul Mark Howe, Managing Director, EMEA, Advertising Industry Relations, Google.

RAC felicita cu aceasta ocazie pe toti colegii din EASA care au fost premiati la aceasta editie și le adreseaza multumiri în mod special Presedintelui Mark Howe și Juriului format din: Dna Rebecka Allen, manager pentru strategie, World Federation of Advertisers (WFA)​​​​​      Dna Tamara Daltroff, Director general, Asociația Europeană a Agențiilor de Publicitate (EACA)  Dl Enrico Girotto, Seful Directiei Strategie, Federația Europeană a Datelor și Marketingului (FEDMA)  Dl Richard Saturley, Chief Marketing Officer, World Out of Home Organization (WOO).

 

 

 

Credits : www.arpp.org/actualite