România este pentru prima oară membru în Comitetul Executiv ICAS

7 mai 2021

 

ICAS a ales noul Comitet Executiv în 7 mai.

Președintele RAC, Oana Cociașu, reprezintă România pentru prima oară în Boardul ICAS.

Guy Parker, noul președinte, va fi susținut de un Comitet Executiv extins a cărui prioritate va fi consolidarea și dezvoltarea ICAS și promovarea programelor eficiente de autoreglare publicitară ca modalitate de a asigura bune practici de marketing la nivel mondial.

Lansată ca organizație independentă în octombrie 2016, ICAS este o platformă globală care promovează publicitatea responsabilă prin autoreglementare eficientă a publicitatii. ICAS reunește o rețea de organizații de autoreglementare din Africa, Asia-Pacific, Europa, America de Nord și de Sud, Australia precum și asociații globale care reprezintă industria publicitară (WFA, IAA, EPC, WOO) și experți în publicitate globală și legislatia de marketing (GALA).

La reuniunea generală anuală virtuală din 7 mai 2021, membrii ICAS l-au ales pe Guy Parker drept noul lor președinte. Guy Parker este directorul executiv al Autorității pentru standarde de publicitate din Marea Britanie. El îi succede lui Lee Peeler, fost director executiv al Consiliului de autoreglare publicitară din SUA și fost vicepreședinte executiv al programelor naționale BBB. Lee a ocupat anterior funcția de director asociat pentru practici publicitare și director adjunct al Biroului pentru protecția consumatorilor al Comisiei federale pentru comerț din Statele Unite.

Guy Parker a afirmat: „Pentru a cita cuvintele înțelepte ale unuia dintre părinții fondatori ai ICAS, (mă refer la Lee desigur), autoreglare publicitară eficientă inseamnă„ Oameni buni, care fac o treabă bună, pentru o cauză bună”. Mă simt foarte onorat să fac parte din acest organism, întrucât ICAS se concentrează pe extinderea rețelei noastre, pe construirea unor relații și mai bune cu jucătorii din domeniul digital, pe sprijinirea membrilor, fiind mai activi in domeniul afirmării politicilor și îmbunătățind vizibilitatea noastră în lume. Toate acestea în sprijinul unei cauzei laudabile care este: publicitate etică, ce merită încrederea noastră ”.

Guy Parker va fi susținut de patru Vicepreședinți și de nouă membri ai Comitetului executiv, de asemenea aleși pentru un mandat de doi ani. 

Rețeaua ICAS este administrată de un comitet executiv, susținut de secretariatul ICAS. Comitetul executiv ales la 7 mai 2021 este compus din următorii: Guy Parker președinte, Jani Yates (Ad Standards Canada), Manisha Kapoor (ASCI), Karla Avila(CONAR) și Stephan Loerke (WFA) - vicepreședinți, Charo Fernando Magarzo reprezentând EASA și următorii membri: Stephane Martin (ARPP ), Hilary Souter (ASA), Jose Domingo Gomez Castallo (Autocontrol), Oana Cociașu (RAC), Richard Bean (ASA), Mary Engle (BBB National Programs), Richard Saturley (WOO), Neman Debs (CONAR).

 

Sursa: www.icas.global

si  icas.global/executive-committee